Kepimo temperatūra per aukšta.
Kepti paruoštas patiekalas buvo įdėtas į neteisingą kepimo lygmenį.
Pasirinktas netinkamas veikimo režimas.
Kad galėtumėte nuspręsti, ar kepimo rezultatas netolygus, kaip pavyzdį naudokite šį bandomąjį receptą:
Keksas
Sudedamosios dalys
200 g augalinio margarino
200 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
3 kiaušiniai, M dydžio
500 g kvietinių miltų (405 tipo)
125 ml pieno (3,5 % riebumo)
1 pakelis kepimo miltelių
1 g druskos
Kepimo forma: stačiakampė kepimo forma, 28–30 cm ilgio, ne balta.
arba
Pyrago tešlą tolygiai paskirstykite ant “Miele” kepimo padėklo.
Margariną išplakite iki standžios masės, po truputį berdami cukrų ir vanilinį cukrų.
Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilkite pieną ir išmaišykite.
Krėskite tešlą į riebalais išteptą stačiakampę kepimo formą arba tolygiai paskirstykite po kepimo formą.
Kepimo formą dėkite ant kepimo ir kepinimo grotelių lygiagrečiai su gaminimo kameros durelėmis.
Nustatymas “Papildomas karštasis oras”:
Keturkampė kepimo forma: 160 °C “Papildomas karštasis oras”, be išankstinio orkaitės įkaitinimo, išjunkite greitąjį įkaitinimą, naudokite 2 kepimo lygmenį nuo apačios, kepkite 65–75 minutes, atsižvelgiant į norimą apskrudinimo laipsnį.
Kepimo padėklas: 160 °C “Papildomas karštasis oras”, be išankstinio orkaitės įkaitinimo, išjunkite greitąjį įkaitinimą, naudokite 2 kepimo lygmenį nuo apačios, kepkite 30–35 minutes, atsižvelgiant į norimą apskrudinimo laipsnį.
Keturkampė kepimo forma: 160 °C “Viršutinis / apatinis kaitinimo elementas”, be išankstinio orkaitės įkaitinimo, išjunkite greitąjį įkaitinimą, naudokite 2 kepimo lygmenį nuo apačios, kepkite 65–75 minutes, atsižvelgiant į norimą apskrudinimo laipsnį.
Kepimo padėklas: 160 °C “Viršutinis / apatinis kaitinimo elementas”, be išankstinio orkaitės įkaitinimo, išjunkite greitąjį įkaitinimą, naudokite 2 kepimo lygmenį nuo apačios, kepkite 30–35 minutes, atsižvelgiant į norimą apskrudinimo laipsnį.
Temperatūros nustatymą sumažinkite 10–20 °C, šiek tiek pailginkite kepimo trukmę.
Pritaikykite kepimo lygmenį.
Jeigu kepate pyragą arba smulkius kepinius, stenkitės nenaudoti greitojo įkaitinimo funkcijos.
Jeigu kepate iš drėgnos tešlos, pvz., sviestinės tešlos, arba pyragą su drėgnu įdaru, pvz., obuolių ir (arba) varškės, rekomenduojame įjungti Traškumo funkciją (drėgmės sumažinimas).
Naudojimo instrukcijų paieška
Čia rasite savo „Miele“ prietaiso naudojimo instrukcijas