Buvo nustatyta per aukšta temperatūra.
Sumažinkite temperatūrą 10–20 °C ir pailginkite kepimo trukmę.
Iškepusio patiekalo paviršius netolygiai apskrudęs.
Sumažinkite temperatūrą 10–20 °C ir pailginkite kepimo trukmę.
Naudokite kepimo lygmenį ir veikimo režimą, kurie, kaip nurodyta troškinimo lentelėje, geriausiai tinka šiam patiekalui. Troškinimo lentelę rasite knygelėje “Naudojimo vadovas” arba naudojimo instrukcijoje.
Kepiniai, kurių paviršiai jautrūs temperatūrai, pvz., grietininiai arba varškės pyragai, apskrunda netolygiai dėl oro cirkuliacijos, kuri vyksta pasirinkus “Karštojo oro” režimą. Rekomenduojame rinktis “Viršutinio / apatinio kaitinimo elemento” režimą.
Jeigu susidūrėte su šia problema, greitojo įkaitinimo funkcijos nebenaudokite. Taip būsite tikri, kad temperatūrai jautrūs smulkūs kepiniai, pvz., sausainiai, iškeps tolygiai.
Iš orkaitės išimkite visus nereikalingus priedus. Išimkite iš orkaitės riebalų filtrą, nes jis užstoja oro tiekimą. Įdėkite atgal riebalų filtrą, jeigu ketinate naudoti keptuvo režimą arba kepinti.
Toliau nurodytus veiksmus atlikite tik tada, kai orkaitė bus visiškai atvėsusi.
Patikrinkite, ar durelės teisingai įstatytos lankstuose ir fiksatoriuje. Taip pat patikrinkite, ar sandariklis visur tinkamai prigludęs. Daugiau nurodymų rasite naudojimo instrukcijoje. Dėl riebalų likučių durelių sandariklis gali pradėti trūkinėti arba skeldėti. Kiekvieną kartą baigę kepti orkaitėje nuvalykite sandariklį, naudokite švarią kempinę, indų ploviklį ir šiltą vandenį arba sudrėkintą mikropluošto šluostę. Nusausinkite sandariklį minkšta šluoste. Jeigu durelių sandariklis suskilinėjęs arba labai susidėvėjęs, susisiekite su “Miele” klientų aptarnavimo skyriumi.